Rukometaši Srbije (©rss.org.rs)
Rukometaši Srbije (©rss.org.rs)

Orlovi počeli pripreme za Svetsko prvenstvo, Đerona: Cilj su kvalifikacije za Olimpijske igre

Vreme čitanja: 2min | ned. 25.12.22. | 23:15

Selektor Srbije izvršio prozivku u Staroj Pazovi. Fale Mijajlo Marsenić i Jovica Nikolić iz Bundeslige (priključiće se 1. januara), učešće na šampionatu golmana Dejana Milosavljeva pod znakom pitanja

Okupljanjem u Staroj Pazovi muška nacionalna selekcija Srbije započela je završni deo priprema za Svetsko prvenstvo koji se održava od 11. do 29. januara u Poljskoj i Švedskoj.

U Sportski centrar Fudbalskog saveza Srbije stigla je većina rukometaša, kao i stručni štab na čelu sa Tonijem Đeronom, dok će se naknadno priključiti momci koji nastupaju u nemačkoj Bundesligi, Mijajlo Marsenić iz Fukse Berlina i Jovica Nikolić iz Veclara.

Izabrane vesti

Jedan od glavnih aduta Srbije, golman Dejan Milosavljev, ima povredu i pod znakom je pitanja za učešće za šampionat.

Prvu nedelju ćemo iskoristiti da vidimo u kakvom su stanju igrači, neke da odmorimo, druge da testiramo. Svi željno iščekujemo ovaj turnir u nadi da ćemo biti u boljem zdravstvenom stanju nego na Evropskom šampionatu. Ovi momci kada su zdravi mogu da pobede bilo koga i zato je prioritet da svi budu što spremniji. Ne opterećujemo se rezultatom, ali je cilj iskoristiti ono što Svetsko prvenstvo pruža, a to je prilika da se obezbede kvalifikacije za Olimpijske igre”, rekao je po dolasku selektor Orlova.

Miloš Orbović istakao je atmosferu u ekipi zbog koje je jedva čekao da dođe na okupljanje.

Fenomenalan je osećaj. Ubeđen sam da svako od nas jedna čeka da dođe ovde, da se družimo, da igramo i predstavljamo našu zemlju, jer od toga nema ništa lepše. Klupski i reprezentativni rukomet se ne mogu porediti, koliko god da smo umorni, za Srbiju uvek ima snage i želje“, istakao je rukometaš švajcarskog Kriensa.

Desno krilo reprezentacije, jedan od najiskusnijih, Bogdan Radivojević naglašava da za dres Srbije nikada ne fali motiva.

Nezahvalno je pričati o potencijalnim rezultatima već sada, ali svi imamo najviše ambicije i ciljeve. Lično, sve svoja postignuća bih menjao za medalju sa reprezentacijom! Nadamo se najboljem, sve je na nama, na tome da se što bolje pripremimo, ostanemo zdravi i damo sve od sebe“, smatra desno krilo PIK Segeda.

KVOTA U MOZZARTU DA ĆE SRBIJA DA BUDE ŠAMPION SVETA U RUKOMETU JE 50,0. DANSKA JE PRVI FAVORIT (2,10).

Na poslednju proveru pred put u Poljsku odlazi se 5. januara, kada će Srbija odmeriti snage u dve utakmice sa šampionom Evrope Švedskom, drugim domaćinom turnira.

Srbija je u Grupu E u Katovicama,a rivali su Nemačka, Katar i Alžir. Prve tri reprezentacije prenose bodove u nardnu rundu, a potencijalni protivnici Orlovima su Norveška, Makedonija, Holandija i Argentina.



tagovi

Svetsko prvenstvo u rukometuRukometna reprezentacija SrbijeToni Đerona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara